• Nie Ma Dymu Bez Ognia

Sos w stylu BBQ z wędzonych papryk chili i pomidorów

34.56
szt.
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Dostępność Średnia dostępność

Zamówienie telefoniczne: 517464645

To ostry i bardzo „dymny” sos, którego głównym składnikiem są wędzone metodą „na zimno”, charakterystyczne w smaku tzw. „czekoladowe” papryki chili, jak: Apocalypse Scoprion, Black Bhutlah czy Devil’s Stinger oraz polska krzyżówka Bhut Jolokii i Jalapeño, tzw. „Jolkapeño”. Do tego wytrawny stout i odrobina Worchestershire. Smaku dopełniają słodkie pomidory koktajlowe i miód gryczany. 

Już pierwsza kropelka przywoła wczesno jesienny, lekko nostalgiczny, ogniskowy klimat. A moc kapsaicyny przypomni Ci, jak wszedłeś wtedy niechcący bosą stopą do ogniska. To najsilniej aromatyczny sos w naszym asortymencie, który z łatwością przejmuje pierwszoplanową rolę.

  

Posłuży przede wszystkim królom grilla, którzy nie lubią słuchać, że ich artystycznym marynatom brakuje „pazura”, ale również wszędzie tam, gdzie ognisko zapłonąć nie może, a przydałby się ogień i dym.   

 

Skala ostrości: 5/10

 

Skład: wędzone, ostre papryki chili (Jolkapeño, Apocalypse Scorpion, Black Bhutlah, Devils Stinger), pomidory, cebula, czosnek, stout owsiany, worcestershire, ocet jabłkowy BIO, miód gryczany, sos sojowy*, przyprawy* 


*- alergeny