• Czoch 'n' Chill 2k24

Ostry sos z fermentowanych chili i czosnku - nasza wersja Tajskiej Srirachy

34.56
szt.
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Dostępność Mało

Zamówienie telefoniczne: 517464645

W tym sezonie inspiracja tajską srirachą występuje u nas w dwóch wersjach. Oto jedna z nich:
Dwa wiaderka świeżej radykalnie ostrej papryczki Bird's Eye, dwa wiaderka słodkiej i kwiatowej w smaku Aji Santa Cruz, jedno pełne cytrynowej papryczki Purple UFO zmieszaliśmy z polskim
„Czochem”, zasypaliśmy cukrem trzcinowym i poddaliśmy wstępnej fermentacji. W ten prosty sposób powstała nasza turbo „kwiatowa” w smaku i solidnie pikantna, ale nie miażdżąca ostrością wersja popularnego tajskiego sosu „Sriracha”. W smaku poczujesz świeże owoce, kwiaty, słodkie pomidory - to smaki fermentowanych papryczek, nie owocowo-warzywnych dodatków! Doprawisz nią wszelkie krótko smażone w woku dania, super pasuje jako dodatek do ramenów czy gęstych zup - kremów, współgra z grzybami i owocami morza, jest w stanie zastąpić klasyczny ketchup!

.

.

.

Składniki: ostre papryki chili (Bird’s Eye, Purple UFO, Aji Santa Cruz), czosnek, cukier trzcinowy, ocet z mirabelek BIO, Ocet z malin BIO, sól kamienna z Kłodawy.

Pojemność: 110 ml

Ostrość : 4/10